Семинари

Следете секция новини за информация за предстоящи събития.

Това, което винаги сме знаели и сега беше и научно доказано е, че когато умът се съсредоточава върху една мисъл и мозъкът пулсира с ниски честоти (вълните алфа), тогава се разширява съзнанието. Човек възприема действителността по различен начин. Засилва се значително способността на мозъка да синтезира и създава информация (въображение) и да намира най-добрите начини за решаването на проблеми.

Шестнадесетте упражнения, които се представят на семинара, са тайната на успеха на Метода. Постига се прогресивно разширение на мисълта и подобрение на съсредоточаването след всяко едно от тези 16 упражнения.

С упражненията, както доказа нобелистът Ilya Prigogine с теорията си за „Разсеяните Структури”, човек добива разширена и оригинална мисъл и възприятие и това му помага да влияе върху околната среда и да я променя.

Важното е, че когато мозъкът научава нещо, не го забравя никога. Нужно е обаче периодично и постоянно упражнение, за да го усъвършенства и да има нови резултати.

На умствения екран с огледалото на ума и в лабораторията постигаме съсредоточаването на ума върху една мисъл-картина. Благотворните фрази, които повтаряме, и упражненията за променянето на ограничаващите убеждения, както и умственото пречистване и изтриването на отрицателните думи и фрази от нашия речник, помагат на мозъка да създаде връзките – синапси, които са необходими, за да намери нужната му за действие информация.

Tехниките за съня, трите пръста, чашата с вода и съветниците в лабораторията са „ключовете“, за да отключим „архивите“ на мозъка и да получим сведенията, от които се нуждаем, за да постигнем, каквото пожелаем.

Всичко това се осъществява, разбира се, на едно ниво на функция на мозъка – нивото алфа, където се активизират общите способности за синтез. Мисълта става творческа (фантазия). За съжаление повечето хора (90%) не използват съзнателно това ниво. Така, когато мозъкът е готов да реши който и да е проблем, обикновено човек заспива и не се възползва от това състояние. Във Silva Life Systemg първото, което се научава човек от началото на семинара, е да остава буден и съзнателен, докато мозъкът му се отпуска и достига до подходящото ниво на функциониране (алфа).

Накрая с последните техники за развитие на интуицията курсистът установява, че мозъкът му е нещо повече от един предавател и приемник на мисловни вълни и е в състояние да получи сведения отвъд обсега на физическите му сетива и ако е нужно, и да ги промени. Умът ни е един много усъвършенстван интернет. Може да ни даде информация, която даже още не е вкарана в системата. Така мисълта му става оригинална и решенията на проблемите, които намира, са революционни и уникални. Преодолява препятствията и клопките на логиката и взима решения на базата на ,,това, което трябва да се направи”, а не на ,,това, което се е случило”.

Това, което се е случило, ни го дава знанието и го анализира Логиката. Това, което е нужно да се направи, ни го дава ФАНТАЗИЯТА. Когато взимаш решения, се нуждаеш от втората.

Вече повече от 45 години Методът Силва се преподава по същия начин и въпреки че на него се учат хора от различни култури, религии, разбирания и социална и физическа среда (118 страни), има навсякъде успех.

През всичките тези години имаме свидетелствата на стотици хиляди хора (завършили семинара), които заявяват, че прилагайки техниките, са променили живота си. Много по-лесно са решавали проблемите си. Самочувствието им се е променило и поставяйки си по-висши цели, са постигнали повече в живота.

Би могъл този семинар да се нарече СЕМИНАР НА УСПЕХА. Всъщност той е много повече от това. Може би, ако прибавим още три думи, бихме могли по-добре да го представим:

 • РАВНОВЕСИЕ, това е първото нещо, което идва в живота на човека, който може да контролира стреса и да степенува целите си.
 • ХАРМОНИЯТА е резултатът на задоволяването на действителните нужди (физически, емоционални, духовни), а не на илюзиите.
 • ДУХОВНОСТТА е търсенето на задоволство в ежедневието. Да се самореализира. Да живее в настоящето. Да открива Висшия разум във всичко, което възприема.

През двадесетте часа на семинара (събота и неделя от 10 до 20 ч), се провеждат 16 упражнения и се постигат две важни цели

 • Повишаване на съсредоточаването върху една мисъл за повече време.
 • Разширение на възприятието.
 • Първите четири упражнения отпускат тялото и ума, контролирайки стреса. Следващите четири помагат да се активизира механизмът на синтез-получаване на информация за решаването на проблеми (фантазия). Със следващите четири се постига програмирането на мозъка с решенията, които са избрани (творчество). Накрая с последната четворка се повишава интуицията и умът е в състояние да дава оригинални идеи, които решават който и да е проблем по най-добрия начин. Успелите хора имат наистина разширено възприятие. Единственото, от което се нуждае някой, е да проследи и да направи тези 16 умствени упражнения. Всичко друго ще дойде от само себе си.

  Създавайки една желана умствена картина в ума си и задържайки я за малко там, тя предизвиква реализацията си. Това научно се нарича ПСИХОДИНАМИЧНО ПРОГРАМИРАНЕ

  Защо разширеният начин на възприятие е важен?

  Помислете следното: Всичко, което правите, започва с една мисъл. Когато имате една нова цел, ако използвате за постигането й същия стар начин на мислене, който сте използвали в миналото, вероятностите да постигнете успех остават вероятности. Успехът изисква да имате нов подход към новите възможности.

  Някои евентуални препятствия за успеха ви.

  • Да позволяваш на стари <неуспехи> да влияят и да ограничават изпълнението на новия план за действие.
  • Слабост или отказ да се ангажираш с плана си.
  • Страх от една ситуация или нещо, както и как ще те преценят другите хора при един неуспех.
  • Непрекъсната борба за неуловимо и непостижимо съвършенство.
  • Да укоряваш другите хора или събития за твоя неуспех.
  • Да се занимаваш и да мислиш непрекъснато за много работи.
  • Да избираш гнева или други катастрофални чувства за начин на поведение.
  • Непризнанието на неуспеха или слабостта да разбереш и приемеш, че имаш личен проблем.

  Ключът към успеха на Метода Силва е в създаването на един жизнен и динамичен начин на мислене, който ти помага да преодолееш и коригираш ограничаващите убеждения, които те затрудняват да се изявиш пълноценно. В течение на семинара забелязваш подобрение в способността да се концентрираш и в способността за чисто и качествено фокусиране. С всяко едно от тези 16 прогресивни упражнения за умствено насочване, виждаш разликата в способността на фокусиране и разширена мисъл.

  Ultra

  Първите неща, които ще научите на семинара УЛТРА, са четирите идеални предпоставки за предаване на мисли при решаването на проблеми и как се прилага това при лечение. Ще научите как да напътствате другите да се отпускат умствено и физически, помагайки им да бъдат по-податливи на лечение.

  По време на семинара ще се упражните в това с всички участващи и ще получите опита, който ще ви помогне да бъдете все по-точни. Има също упражнения за повишаване на способностите за визуализация и фантазия. Как да постигнете усещането за Алфа, как да го разпознавате и използвате.

  Ще научите как да използвате звука Алфа и касетофон, за да коригирате здравни проблеми, как да използвате контрола на ума в работата, при продажбите, при търсенето на работа и т.н. И може би най-вълнуващите техники от всички са техниките на лечение с вяра. На семинара УЛТРА ще научите една друга гледна точка на Метода Силва, ще навлезете още по-дълбоко в духовното измерение и ще получите способността да влияете на физическото измерение.

  Ще научите повече за ролята на мозъка като основен фактор за запазване на равновесието между физическата и духовна енергия. Ще се упражните в тези техники и нашия опит показва, че вероятността да настъпят благотворни промени при здравни проблеми на участващите в семинара е много голяма.

  Предвиждаме, че след семинара УЛТРА ще имате знанието и техниките, които ще Ви дадат способността да имате по-добри резултати при техниките, които сте научили на основния семинар, и ще получите способности, които ще използвате за доброто на любимите ви хора. Ще получите и една книга, която помага при повторение на вече наученото.

  GRADUATE

  ТЕМИ НА СЕМИНАРА

  КОНТРОЛИРАЙТЕ РЕЗУЛТАТНО СТРЕСА. ИЗБЯГВАЙТЕ ПРОБЛЕМИТЕ И ПРИТЕСНЕНИЯТА, КОИТО СЕ СЪЗДАВАТ.

  Ще научите за причините, които предизвикват стреса, ще откриете как и кога се влияете от него.

  Ще разберете за начина, по който функционира тялото ви под влияние на стреса. Кои химични промени се извършват вътре в нас и как можем да засилим имунната си система, за да неутрализираме по-добре здравните проблеми.

  Ще се насладите на упражнение за отпускане, което ще ви пренесе в едно фантастично пътуване с балон. Това ще ви помогне да се отпуснете и отморите от напрежението на деня, ще ви подготви да станете по-положителни, чувствителни, възприемчиви, здрави и задоволени.

  ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ ОГРАНИЧАВАЩИТЕ ВИ УБЕЖДЕНИЯ!

  Открийте причината, която е извора на много от затрудненията ви. Вижте ясно, кои убеждения
  ви отдалечават от постигането на целите ви и забавят развитието ви. Много от събитията, случили се детската
  ви възраст, са определили специалните ви поведения, които продължават да се проявяват по същият начин,
  когато събитията се повтарят или когато ги „предизвиквате“ да се случат. Променете тези убеждения лесно и
  безболезнено и създайте едно ново минало, което ще подготви най- добрите предпоставки за бъдещето ви.

  ПОСТИГАНЕ НА ВИСША ЦЕЛ

  Имате ли понякога впечатлението, че заслужавате нещо по-добро? Че сте създадени да сътворите нещо? Уморени ли сте от всекидневието? Искате ли една по-голяма промяна и мислите ли, че тези, които имат значителни постижения, са надарени личности? Активизира ли ви някоя висша цел, но не знаете как да я постигнете? Бихте ли желали да работите върху някоя по-висша програма? Имате ли усещането, че можете да сте по- продуктивни и чувствате ли се способен за по-добра продуктивност?

  Научете тайната на великите хора! Как можете да постигнете всичко, което имате наум, колкото и голямо да е то.

  ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ СРАВНЕНИЯТА

  Завиждате ли често? Чувствате ли, че някои се справят по-добре от вас? Чувствате ли се често неравностоен на събитията?

  Освободете се от склонността непрекъснато да сравнявате себе си с другите и да се критикувате строго. Добийте самочувствие и повярвайте в своята уникалност!

  Никой в света не е съществувал преди, не живее сега, нито ще се роди с вашите физически и духовни качества. Вие сте уникални. Вижте вашето АЗ по различен начин и го приемете. Научната психология твърди, че най-големите, които срещат хората, се дължат не толкова на обстоятелствата, при които живеят, колкото на способността им да приемат факта, че са способни да ги променят.

  ТЕХНИКА НА УСМИВКАТА

  Смеете ли се достатъчно? Може би сте загубили естественото и безгрижно детско у себе си? Може би имате понижено чувство за хумор? Мислили ли сте някога, че повечето от проблемите ви се дължат на липсата на хумор в живота ви?

  Знаете ли, че смехът е здравословен и че много учени днес прилагат смехотерапията? Когато се смеем, имунната ни система се засилва и се намира в най-доброто си състояние. Статистиките показват, че веселите хора живеят повече.

  Ще се смеете от сърце и ще програмирате да повтаряте това колкото можете по-често. Ще се насладите на тази техника така, както на нищо друго.

  ПРИЕМАНЕ НА СВОЕТО АЗ

  Запитвали ли сте се КОЙ СЪМ? Какъв отговор получихте? Знаете ли, че повечето проблеми започват от неспособността на хората да приемат себе си?

  Повечето се стремят да победят видението на един фантастичен враг, създаден от самите тях. Може би се борите напразно със себе си. Време е да прекъснете! Спрете сблъскването! Тази техника ще ви въздейства специално и ще ви зареди емоционално толкова много, че ще почувствате дълбоко в себе си промяната на начина, по който приемате себе си.

  Ще се сдобрите с най-значителното същество на планетата – ВИЕ!


  СЪЗДАВАНЕ НА НОВ МОДЕЛ

  Епохата ни е от най-значителните в човешката история не толкова заради човешките постижения и научния напредък, колкото за осъзнаването на нашето съществуване и връзките ни с околната среда.

  Научете истинската причина на проблемите на обществото ни така, както е изградено. Нужно е да ревизираме своя начин на мислене и действие.

  Научете за новия модел, който се създаде и който ще ни позволи да изживеем едно по-висше АЗ и едно духовно извисяване.

  СТАНЕТЕ ЕДИН МАГИЧЕСКИ ПРОДАВАЧ

  „Трябва да имате талант, за да бъдете добър продавач” казват много хора. Тези, които знаят, казват, че е техника.

  В живота преуспяват тези, които продават по-добре. Ще научите кога някой се опитва да ви продаде нещо. От първия до последния момент на нашия живот ние имаме взимане-даване с другите, за да задоволим нашите нужди.

  Ако го вършим добре, тогава имаме това, което искаме.

  Даже и да не се занимаваме с продажби, темата ще ни заинтересува изключително,тъй като ще разберем как действат законите на пазара и как влияят на хората.

  ГОДИШНО ПРОГРАМИРАНЕ

  Научете тайната на преуспелите фирми, на преуспелите семейства, на преуспелите хора.

  Всяка сериозна фирма знае цената и значението на програмирането и усилието за осъществяване на годишното програмиране.

  Съществената работа на един менажер е да следи програмирането и реализирането на тази програма от различните отдели на фирмата.

  Научете да се организирате хронологично, поставяйки си цели за всеки месец от годината.

  Открийте колко повече неща можете да направите, защото сте ги програмирали хронологично.

  Направете следващия си годишен план, използвайки тази изключителна техника, и впоследствие го реализирайте.

  С тази техника ще подредите така живота си, че да се наслаждавате на него, запълвайки го с полезни и творчески дейности.

  ДУХОВЕН МОРСКИ ШАХ

  Ще се ентусиазирате, когато научите, че можете да се упражнявате на визуализация и фантазия, играейки тази проста и забавна игра.

  Колкото повече се упражнявате, играейки мислено на тази игра, толкова повече ще развивате контрола върху умствените си дейности.

  Концентрацията ви ще се повишава, защото задържането на мисловните картини ще ви позволи да програмирате по-лесно и бързо целите, които искате да постигнем.

  Научавайки децата си на тази игра и играейки с тях, им оказвате една безценна помощ, която скоро ще започне да дава резултати.

  Това е една изключителна комбинация от обучение и забавление с невероятни резултати за успеха ви.

  СПЕЦИАЛНО УПРАЖНЕНИЕ ЗА ВГЛЪБЯВАНЕ

  Специалното упражнение за вглъбяване, както се представя в семинара за завършилите основния курс, е проектирано да събуди СИЛАТА вътре във вас.Сега можете да използвате силите си, вътрешни и външни, за да повишите възможностите си.Сега можете да превърнете отвращението в удоволствие, страха – в смелост, отрицателното – в положително. С това специално упражнение за вглъбяване можете да можете да помогнете на любимите си за тяхното програмиране и да научите децата си как да напреднат в учението си и във всички области на живота.

  Можете да използвате също това много специално ниво на ума и тялото, за да програмирате успешно специални проекти – лични или професионални, или да облекчите физическото притеснение (разочарование) или да подобрите спортните си резултати… възможните приложения се ограничават само от фантазията и нуждите ви. Отключете мозъка си и открийте своето минало. Използвайте този семинар и техниките на завръщането в детската възраст, за да разкриете и откриете минали събития. Вие не само ще се учудите от силата на тази техника, но и ще намерите също един нов инструмент, който ще използвате, за да ускорите личното си развитие и самооткритие.

  Ако не сте използвали техниките на метода Силва след завършването на основния курс или сте оставили нещата на течението, тогава това е една изключителна възможност за вас да се активизирате отново и да тласнете себе си към нови нива на успехи и радост.

  Духовна /енергийна/ защита

  Методи за защита. Техника за защита от личните отрицателни мисли. Значението на защитните фрази.

  Енергийни полета – Аура. Техника за защита от психични атаки. Засилете аурата си с едно удивително мисловно упражнение.

  Създаване на Броня. Защита от външни отрицателни влияния. Техника за засилване на жизнената ни енергия. Упражнение за чакрите Чи Гонг.

  За допълнителна информация можете да се обадите в книжарница Нова епоха: tel.981 98 98, 088 981 98 98 .

  Вашият коментар